Založ si blog

Volíme si správny SMER ?

Nie, nejdem propagovať našu koaličnú politickú stranu, ani jej oponentov. Témou je v súčasnosti zvyšujúci sa tlak na zmenu aktuálnej vlády, predčasné voľby. Kladiem čitateľom otázky (ak sa nejakí nájdu)

Vieme rozumne vyhodnotiť súčasnú situáciu, vo víre emócií a dez/informácií, aby sme dosiahli skutočnú zmenu?

Je opozičná alternatíva k súčasnému SMERU skutočne zmenou k prospechu väčšiny obyvateľstva? (zámerne píšem väčšiny).

Ak sme demokratická krajina, má právo protestujúci dav žiadať pád vlády zvolenej viac ako 10 násobkom tohto davu?

Môj názor na poslednú otázku je: Nie, protestujúci dav nemá právo to žiadať, má právo vysloviť svoj názor, to je rozdiel, na ktorý mnohí zabúdajú. Vláda, nielen koalícia a prezident je tu od toho, aby túto situáciu zvládli, ukľudnili a jednali v záujme väčšiny obyvateľstva a väčšinu určil právoplatný výsledok volieb. V uliciach rozhodne nebol dav, ktorý by predstavoval väčšinu, ale nepredstavoval ani rôznorodosť spoločnosti. Ak pán prezident a časť súčasnej opozície spochybňuje vôľu a názor voličov súčasnej koalície, aké morálne právo vôbec majú žiadať o hlasy voličov v nasledujúcich voľbách? Neprajem si žiť v rozvrátenej spoločnosti, prajem si s úsmevom sa pozerať, ako si susedia po voľbách podajú ruky a nie „pľuli“ po sebe, osočovali sa, ako naši predstavitelia. Prajem si žiť v spoločnosti ľudí, ktorí rešpektujú nielen pravidlá a zákony, ale aj pravidlá medziľudských vzťahov. Ak sme na to ako jednotlivci nedozreli, predčasné voľby by našu situáciu nevyriešili. Ako jednotlivec rešpektujem preto výsledky volieb a vyčkám. Verím, že sa ku mne niekoľko čitateľov pridá. Ktovie, možno sa do ďalších volieb niektorá zo strán vyprofiluje, alebo vznikne skutočná alternatíva, nielen ďalšia odnož pravo-ľavej chobotnice.

 

Pes ktorý šteká, (našťastie) nehryzie.

13.04.2018

Včera na detskom ihrisku so synom a manželkou mi ušli myšlienky na súčasnú vyostrenú situáciu v Sýrii a možný dopad – scenériu z filmu Terminator, viď link , bezmocný tichý krik miliónov rodičov, ktorí chcú vidieť svoje deti vyrastať v mieri, či už v Sýrii, alebo i tu na Slovensku. Ozaj sa niektoré svine nenažrané nezastavia pred žiadnou prekážkou, aby [...]

Áno, na Slovensku je rasizmus.

29.03.2018

Nedávno mi kamarát ukázal reportáže, ktoré natáčala Markíza v jeho rodnom meste. Našiel som ich a pripájam ich. Odkaz a Odkaz Budem citovať: „Ľudia sú slobodní a rovní v dôstojnosti i v právach“ preto pri sledovaní odkazov, „nainštalujte do hlavy Photoshop“, ktorý vymaže pohlavie, rasu, farbu pleti všetkých dotyčných osôb v reportáži. [...]

Slovensko sa pridáva k vyhosťovaniu diplomatov.

27.03.2018

Módna vlna vyhosťovania diplomatov prišla aj na Slovensko. V parlamente prerokovavajú v týchto okamihoch vyhostenie nemenovaného počtu americkych a čínskych diplomatov. Dôvodom je dokázaný fakt, že obcan SR L.Bašternák sa nezákonne obohacoval daňovymi podvodmi, ktore spracovával v USA vyvinutom SW Mrkvosoft Ofajč , na Pc Lenôvo čínskej vyroby. Oba produkty hojne [...]

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Boroďanka, vojna na Ukrajine

ONLINE: Pokračujú tuhé boje o Očeretine. Ukrajina dúfa, že americká pomoc zvráti situáciu na fronte

28.04.2024 07:15, aktualizované: 08:52

Ukrajina očakáva, že zahraničná vojenská pomoc vrátane munície a zbraní pomôže zvrátiť situáciu na frontoch v Bachmute a Avdijivke aj v iných oblastiach.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 10131x
Priemerná čítanosť článkov: 2533x

Autor blogu

Kategórie